Posted in book review, books, carte, carti, carti 2017, citit, lectura, literatura, recenzie, Scriitori de azi şi de mâine, top carti

Lacrimile diavolului – Ștefana Czeller

lacrimile-diavolului

Autor: Ștefana Czeller

Naționalitate: română

An apariție: 2015 (la Editura Nemira)

Gen carte: roman fantasy, ficțiune, literatură contemporană

Număr pagini: 328

Nota mea: 3/5

Primită de la: Librăria online Târgul Cărții.ro

Puteți găsi cartea AICI ( în limita stocului disponibil)

PREZENTARE

Lena Savin, investigator ocult al unei companii de asigurări ieșene, știe unde va ajunge sufletul ei după ce moare. În Iad, asa cum prevede tratatul încheiat după marele cutremur de președintele Alexandrescu cu Satan. Cu decenii în urmă, tratatul a salvat milioane de vieți în schimbul sufletelor tuturor românilor. Aplicat cu ajutorul unui consiliu de inițiați, încă pare nemuritor ca însuși președintele. Dar oare lucrurile chiar nu pot fi schimbate? La această întrebare trebuie să răspundă Lena când pornește pe urmele unor bijuterii furate, alături de demonul sau aliat, Andromalius. Ancheta o duce pe un drum al violenței, trădărilor, ritualurilor ce deschid porți către Iad și îi va încrucișa calea cu cei mai puternici oameni ai României. Poate supraviețui Lena unor încercări cumplite? Își poate învinge fricile și prejudecățile? Cum vor influența descoperirile ei soarta țării?

PĂREREA MEA

De aceeași autoare am mai citit Ozz, un roman fantastic destul de drăguț a cărui recenzie o puteți citi AICI. Romanul fantastic Lacrimile diavolului a fost primit de la librăria online Târgul Cărții.ro. căreia vreau să îi mulțumesc mult! Trebuie să menționez de la început că până în 2016 lecturile mele din domeniul fantasticului au fost destul de limitate, ca în 2016 să descopăr mai mulți autori români care scriu fantasy de calitate. Deși aveam așteptări destul de ridicate de la Lacrimile diavolului, trebuie să recunosc că acestea nu mi-au fost îndeplinite în totalitate. De ce zic asta, veți afla în continuare! La început nu știam nimic despre subiectul cărții și am ales să o citesc pentru copertă și titlu.

Era doar imaginația mea sau o sugestie a lui Adromalius? Niciodată nu-mi mai dăduse vreo informație despre arhitectura Iadului și, sincer, nici nu voiam să aflu prea multe. Deocamdată. Anumite lucruri nu puteau fi schimbate nici chiar de Satan însuși.  

Stilul cărții mi s-a părut destul de accesibil, deși nu am citit cartea atât de repede. De vină a fost timpul insuficient din ultimul timp și energia mea destul de scăzută. Cum am mai spus, este un roman fantastic care are o temă ocultă. Pot să zic că acest subiect, deși este interesant, pe mine nu m-a impresionat foarte tare. Sunt multe secvențe ale cărții care m-au oripilat și cele câteva scene erotice ale cărții m-au șocat puțin (sunt o cititoare pudică, recunosc). Chiar dacă este genul de carte pe care în mod normal nu aș pune-o în topul preferințelor, este totuși un roman bine construit și are personaje interesante. Specialiști în ocultism, demoni și tot felul de personaje bizare, cam așa s-ar descrie acest roman. Titlul cărții rămâne până la final un  mister și sincer, nu aș vrea să vă dezvălui despre ce este vorba. Ar fi un spoiler uriaș.

Nu i-am spus nici că, dacă te călărea un demon, pierderea unui lucru sau a unei părți din sine era un deznodământ inevitabil. Sau că principala lui grijă ar fi trebuit să fie cum să-l elimine pe Andromalius din viața lui. 

Personajul feminin principal este Lena, specialist în științe oculte, pare la început simpatic, dar mai apoi mi-am schimbat puțin părerea, preferatul meu devenind..nu mă veți crede dacă vă spun. Acesta este Andromalius, un demon ciudat, care posedă trupuri și intră în tot felul de încurcături. Deși este demon, mi s-a părut că este cel mai interesant personaj. Sunt foarte multe de zis despre acest roman, dar un lucru este sigur: este lectura ideală pentru iubitorii de fantasy, ocultism, cărți cu demoni și practici oculte. Eu nu sunt fana lor însă, așa că i-am dat doar 3 din 5 steluțe.

Iubitorilor de fantasy le recomand această carte, dar și celor care vor să citească o altfel de carte. Dacă vă place misterul, suspansul și acțiunea alertă, ați nimerit cartea potrivită.

Voi ați citit cartea? Păreri?

Advertisements

2 thoughts on “Lacrimile diavolului – Ștefana Czeller

  1. Si la mine lecturile de domeniu fantasticului sunt cam limitate, dar încet prind curaj si mai citesc cate una din când în când. Felicitări pentru recenzie, pare destul de interesanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s