Posted in book review, books, carte, carti, carti 2015, carti interesante 2015, citit, lectura, literatura, recenzie, Scriitori de azi şi de mâine, top carti

The Queen Gene – Jennifer Coburn

16172374

Autor: Jennifer Coburn

Naționalitate: americană

An apariție: 2007

Nota mea: 4/5

Serie: Lucy Klein (alături de Tales from the Crib, apărută în 2006)

Există o poveste interesantă, dacă o  pot numi așa, despre cum am ajuns să citesc această carte și despre faptul că nu știam absolut nimic despre Jennifer Coburn sau despre ce se întâmplă în această carte. Și abia după ce am terminat-o de citit, am aflat că de fapt este o serie formată din două cărți, prima numindu-se Tales from the Crib. Pe prima carte nu am citit-o, ci numai pe a doua. Am găsit această carte pe Amazon, eu fiind doritoare să citesc încă un roman chick lit, adică un roman pentru adolescente/tinere. Am citit cartea în engleză și chiar dacă nu am decât câteva cărți la activ citite în această limbă, nu mi s-a părut ceva dificil.

Primul cuvânt care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la acest roman, este amuzant. Încă din primele pagini, aflăm povestea tinerei Lucy Klein, căsătorită cu Jack, cu care îl are pe Adam. Ei sunt o familie mai atipică (dacă veți citi, veți afla de ce spun asta), însă elementul-bombă al cărții care îi dă toată savoarea este Anjoli, extravaganta mamă al lui Lucy. Am râs până la lacrimi la unele pagini în care erau descrise încercările de exorcizare sau de vindecare a cățelului chihuahua ce poartă pe rând mai multe nume (Paz/Spot/J.Lo). Scriitoarea vine cu ceva inedit în carte: anumite replici ale personajelor sunt scrise exact cum obișnuiesc acestea să le pronunțe, în funcție de accentul lor.

În carte avem o mireasă care dorește să se căsătorească goală, un câine care își smulge blana, o mamă extravagantă care are tot felul de idei trăsnite. Mai multe nu vă spun pentru că aș strica farmecul cărții. Dar dacă v-am făcut curioși, vă invit să citiți cartea și să reveniți cu o părere.

Advertisements

One thought on “The Queen Gene – Jennifer Coburn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s