Publicat în book review, books, carte, carti, citit, lectura, literatura, recenzie, Scriitori de azi şi de mâine, top carti

320 de pisici negre – Rodica Ojog-Brașoveanu

descărcare

Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu

Naționalitate: română

An apariție: 1979

Nota mea: 5/5

Alte cărți: Cianură pentru un surâs, Bună seara, Melania

Mă declar fana numărul 1 a cărților Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Mă declar fana Melaniei Lupu, personaj construit cu foarte multă finețe, plină de viață și neprevăzut. Este continuarea romanului Bună seara, Melania, iar in acest roman protagonistul principal rămâne tot maiorul Cristescu, veșnic pus pe jar de apariția inocentei Melania pe care niciodată nu o găsești în două ipostaze identice.

Sunt și fana lui Mirciulică, motanul negru extrem de simpatic care formează cu Melania un cuplu unic. Melania reușește să evadeze de la închisoare și îi determină pe infractori să îl caute pe Mirciulică, biet motan singurel pe străzile Capitalei ce rătăcește astfel în lipsa stăpânei sale.

Cum credeți că s-a simțit maiorul Cristescu la auzul veștii că s-a semnalat dispariția a nici mai mult, nici mai puțin de 320 de pisici negre din București?O ador pe Melania, ador discuțiile sale intelectuale cu motanul și m-am amuzat cumplit la anumite faze.

După această carte, Melania mai apare în încă 3 romane ale seriei Melania Lupu. Și din păcate, prea puține pentru un cititor ca mine, fascinat de prezența acestui cuplu hazliu. Este o carte admirabilă, ușor de citit și care vă va captiva cu siguranță!

Un gând despre „320 de pisici negre – Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s