Posted in book review, books, carte, carti, citit, lectura, literatura, recenzie, Scriitori de azi şi de mâine, top carti

320 de pisici negre – Rodica Ojog-Brașoveanu

descărcare

Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu

Naționalitate: română

An apariție: 1979

Nota mea: 5/5

Alte cărți: Cianură pentru un surâs, Bună seara, Melania

Mă declar fana numărul 1 a cărților Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Mă declar fana Melaniei Lupu, personaj construit cu foarte multă finețe, plină de viață și neprevăzut. Este continuarea romanului Bună seara, Melania, iar in acest roman protagonistul principal rămâne tot maiorul Cristescu, veșnic pus pe jar de apariția inocentei Melania pe care niciodată nu o găsești în două ipostaze identice.

Sunt și fana lui Mirciulică, motanul negru extrem de simpatic care formează cu Melania un cuplu unic. Melania reușește să evadeze de la închisoare și îi determină pe infractori să îl caute pe Mirciulică, biet motan singurel pe străzile Capitalei ce rătăcește astfel în lipsa stăpânei sale.

Cum credeți că s-a simțit maiorul Cristescu la auzul veștii că s-a semnalat dispariția a nici mai mult, nici mai puțin de 320 de pisici negre din București?O ador pe Melania, ador discuțiile sale intelectuale cu motanul și m-am amuzat cumplit la anumite faze.

După această carte, Melania mai apare în încă 3 romane ale seriei Melania Lupu. Și din păcate, prea puține pentru un cititor ca mine, fascinat de prezența acestui cuplu hazliu. Este o carte admirabilă, ușor de citit și care vă va captiva cu siguranță!

Advertisements

One thought on “320 de pisici negre – Rodica Ojog-Brașoveanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s