Publicat în book review, carte, carti, citit, jurnal de cititor, lectura, lecturi ianuarie, literatura, recenzie, Scriitori de azi şi de mâine, top carti

Bună seara, Melania! – Rodica Ojog-Brașoveanu

descărcare

Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu

Naționalitate: română

An apariție: 1976

Nota mea: 5/5

Gen carte: roman, literatură polițistă

Cartea o puteți găsi aici

Alte cărți de aceeași autoare: Cianură pentru un surâs, 320 de pisici negre, Anonima de miercuri, Dispariția statuii din parc

Cartea continuă acțiunea din Cianură pentru un surâs și protagonista principală este, da, ați ghicit, faimoasa Melania Lupu! Cartea face parte dintr-o serie de 6 romane spectaculoase, pline de mister și suspans. Maiorul Cristescu este un alt personaj interesant, el are misiunea nefericită de a desluși misterele in care capul răutăților este mai mereu bătrâna sexagenară. Și cum femeia nu are farmec singură, scriitoarea îi propune un partener de cacealma, pe veșnicul și domesticul Mirciulică, un motan negru și simpatic (aici știu pe cineva care va ofta) care este partenerul de discuție al Melaniei.

Cristescu clătină zîmbind din cap: „Hm! îţi vine să crezi că a confundat Femeia lui Goya cu un tort de ciocolată…”

― Auzi, Mirciulică! Scrisorelele noastre au avut succes. Ţi-ai fi închipuit?

Motanul nu mişcă şi bătrîna se strîmbă înciudată.

― Nu ştiu ce ai că eşti aşa ursuz. Şi asta întotdeauna cînd am musafiri… Îşi izbi palmele: Doamne! Nici nu-mi vine să cred că Doru se întoarce!

Maiorul îşi băgă ţigările în buzunar.

― Mi-e teamă că v-am reţinut prea mult. Vina e însă a dum­neavoastră. Astăzi chiar comentam cu locotenentul Azimioară ce atmosferă desăvârşită şi tonică degajaţi, cît de instructivă e pentru mine fiecare întîlnire.

Bătrâna îi dă mari dureri de cap maiorului Cristescu și îl amuză foarte tare pe cititor. Eu, cel puțin, am fost captivată de personalitatea femeii, de imaginea sa de fetiță inocentă, aceasta nefiind decât o mască ce ascunde adevăratul său chip: inteligență, spirit de analiză, observație, calm și mult farmec personal.

În această carte, Melania ajunge ostatică alături de alți doi bătrânei, foarte buni prieteni ai săi. Ceea ce nu știu însă hoții este chiar persoana care a pus la cale furtul tablourilor.Cine este persoana, vă las să descoperiți singuri! Vă recomand cu drag această carte, la fel și celelalte cărți ale marii doamne a literaturii polițiste românești.

Un gând despre „Bună seara, Melania! – Rodica Ojog-Brașoveanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s