Posted in psihologie

Stimă de sine scăzută?

2366

În 2000 a apărut o carte foarte interesantă care se numeşte Cum să te iubeşti pe tine pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi şi pe care am găsit-o abia de curând. Ce ne facem când stima noastră de sine este serios afectată de prostiile pe care alte persoane le spun şi le fac? Gândiţi-vă puţin la următoarele aspecte: cine sunteţi? Ce defecte şi calităţi aveţi? Ce reuşite aveţi până acum? Vă consideraţi o persoană demnă de simpatia şi iubirea celorlalţi sau nu? Când v-aţi simţit ultima dată trist, decepţionat şi fără chef de nimic? 

Ştiţi care este elementul cel mai important în toată povestea asta complicată cu stima de sine? Poate nu o sa vă vină sa credeţi, însă este iubirea de sine. Acesta este primul stâlp în susţinerea stimei de sine. Al doilea stâlp este  concepţia despre sine, despre felul în care ne vedem noi înşine. Nu în ultimul rând, mai există şi încrederea în sine.

Să vorbim puţin despre suferinţa în dragoste. De cele mai multe ori, o despărţire sau o decepţie în dragoste zdruncină puternic stima noastră de sine. Totul este să nu ne lăsăm doborâţi de nicio problema care apare în calea noastră. Nici una! Să ai puterea să plângi, să te descarci, să te ridici şi să mergi mai departe. O suferinţă, indiferent de situaţia în care apare, nu este un sfârşit de lume. Dimpotrivă, este un nou început.

images

Vă recomand această minunată carte şi aştept păreri!

Advertisements

One thought on “Stimă de sine scăzută?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s